Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 27 червня в Україні підтверджено 42 065 випадків COVID-19, з них 18 701 одужав, 1110 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 948 випадків.
Усього проведених досліджень в Україні методом ПЛР — 631 966, методом ІФА — 190 344. Захворювання підтверджено у 3086 дітей та 6515 медиків, з них 3984 медпрацівників одужали.
Госпіталізації потребували 11 243 особи, підключення до апарату ШВЛ — 386 пацієнтів. Наразі на апараті ШВЛ знаходиться 87 хворих.
Станом на 27.06 зайнято 4297 ліжок, виділених для хворих на COVID-19. 30 822 хворих перебували на амбулаторному лікуванні.
Загалом випадки підтверджено:
Вінницька обл. — 1811
Волинська обл. — 2161
Дніпропетровська обл. — 1087
Донецька обл. — 415
Житомирська обл. — 1371
Закарпатська обл. — 2640
Запорізька обл. — 565
Івано-Франківська обл. — 2253
м. Київ — 4866
Київська обл. — 2469
Кіровоградська обл. — 642
Луганська обл. — 76
Львівська обл. — 5004
Миколаївська обл. — 392
Одеська обл. — 1567
Полтавська обл. — 309
Рівненська обл. — 3475
Сумська обл. — 287
Тернопільська обл. — 1876
Харківська обл. — 2046
Херсонська обл. — 191
Хмельницька обл. — 777
Черкаська обл. — 635
Чернівецька обл. — 4631
Чернігівська обл. — 519
Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.
МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.
Для профілактики захворювання слід дотримуватись стандартних рекомендацій:
- часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;
- під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою. уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
- якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередньою історією подорожей;
- не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження;
Джерела з актуальною інформацією щодо випадків захворювання спричинених новим коронавірусом: